Trainingskamp Heerde 2015

Vrijdag 14 augustus om 9 uur 's ochtends vertrokken wij richting Heerde voor een weekend trainen. Donderdagavond na de krachttraining in Alkmaar had iedereen nog even alles ingepakt of gecontroleerd. De ouders uitgezwaaid en op de fiets gestapt bij de MacDonalds in Enkhuizen om 90 kilometertjes te trappen richting Heerde. Zoals verwacht hadden we alles tegenwind.  Toen we de Lelydijk over waren hebben we even een korte pauze gehouden. Het werd wat langer omdat Mick lek had gereden midden op de dijk, daar moest dus eventjes op gewacht worden. Na ongeveer 65 kilometer hadden we weer een stop, oftewel, een plaspauze bij een camping. Weer verder gefietst kwamen we in 'de bergen van de Veluwe' terecht. Ik hoorde iemand zeggen 'Maak jullie alvast maar klaar jongens.' Het was dus de bedoeling dat er omhoog werd gesprint. Mick was als eerste boven aan de klim, handen in de lucht als een echte overwinning natuurlijk! Eenmaal aangekomen op de buitenplaats werden de kamers ingedeeld en spullen uitgepakt. Om niet te vergeten werd er natuurlijk uitgerust.

De buitenplaats was 300 meter vanaf de skeelerbaan. 's Middags hadden we een skeelertraining. Er werden filmpjes gemaakt van de techniek op het rechte stuk en de bocht. Dit konden wij 's avonds analyseren. Na de training had iedereen heerlijk gedoucht en hadden wij met de meiden een heerlijke lasagne van de opa van Kirsten en een toetje gemaakt door Lois! Na het eten, rond een uur of 8, kwamen de trainers met de camera. De camera werd aangesloten op de tv. Van iedereen waren er 3 filmpjes gemaakt en er moest er 1 van uitgekozen worden per persoon. Het filmpje dat was gekozen werd geanalyseerd met zijn allen. De trainers hadden een schemaatje gemaakt met de techniekpuntjes er op. Hier moest dus bij iedereen commentaar gegeven worden en verbeterpunten werden aangegeven. Hierna hebben we nog wat spelletjes gespeeld en zijn gaan slapen.

Zaterdag ochtend werden we wakker gemaakt door de trainers, zij hadden brood en drinken meegenomen. Zelf werd er gezorgd voor beleg. Na het ontbijt natuurlijk nog wat spelletjes gespeeld met een muziekje op de achtergrond. Ook had Joeri nog een massageroller mee en die werd goed gebruikt door de meiden. Toen hadden we weer een skeelertraining. Eerst hardlopend naar de baan, inwerken, looppassen en rekken. Helaas was er een bocht nog nat van de regen die 's nachts gevallen was. Maar natuurlijk werd daar een oplossing voor bedacht. Het werden 300 meters. Met deze skeelertraining werd er vooral gelet op de puntjes die met de analyse werden aangegeven op vrijdag. Diepzitten, heup in de bocht, zijwaarste afzet, op de juiste plek de bocht ingaan en goede romphouding bijvoorbeeld. Heel toevallig was Stefan Groothuis ook aanwezig. Er werd een documentaire gemaakt over hem en de rol van hem als ambassadeur voor een vereniging. Nadat hij was gefilmd ging hij zelf nog even trainen op de baan. Dat was natuurlijk hartstikke interessant en er werd dan ook met alle aandacht naar gekeken. Toen we terug waren werden alle wielen even omgewisseld voor de zondag en middag gegeten. Na de middag stond er weer een training op het programma. Er werd gewerkt met elastieken. Met deze elastieken werk je met z'n tweeën. De ene trekt en de andere hangt, waardoor een goede bochtpas uitgevoerd kan worden. Na de training had iedereen heel snel gedoucht en de nette kleren aangetrokken. Nette kleren? Ja, we gingen op pad naar de chinees om avond te eten. Verdeeld over twee tafels viel iedereen aan. Na het eten kregen we nog een ijsje en gingen we weer terug. Lennard had bedacht om een muziekquiz te doen. Dit werd de Nederlandse muziekquiz. Iedereen kwam naar het huisje van de meiden toe om het tegen elkaar op te nemen. Verdeeld in 4 teams moesten er titels en artiesten geraden worden. Ook moesten er liedjes afgezongen worden. Helaas is de Nederlandse muziek niet echt hip in onze leeftijdscategorie, dus was het af en toe wel heel moeilijk om te raden. Het was wel gezellig! 

Zondag werden we weer gewekt voor de skeelertraining. Deze kon helaas niet doorgaan in verband met de regen. Wel werd het een looptraining. Na het ontbijt ging iedereen dus weer hardlopend richting de baan. Er werd geoefend op de start, sprintjes getrokken en oefeningen gedaan in de ladder. Natuurlijk helemaal natgeregend weer richting de huisjes. Binnen 1,5 uur hebben we gegeten, opgeruimd en omgekleed. Met heel veel haast en stress is het toch gelukt en is het huisje prachtig schoon achtergelaten. De tassen waren ingeladen en al het eten was op. In de stromende regen vertrokken wij weer terug richting Enkhuizen. Binnen een paar kilometer was de eerste stop voor regenjassen, maar natuurlijk gingen we gelijk weer door. Voor de dijk bij Lelystad werd er nog even geplast en gegeten om de tocht af te maken. We hebben het gered hoor! In de stromende regen met dikke wind de dijk over getrapt en aangekomen in Enkhuizen waar de ouders weer stonden te wachten.

 

ChipsAway bedankt voor het gesponsorde busje,
Lars, Lennard en René bedankt voor de trainingen,
Buitenplaats Kamperklippen bedankt voor het onderkomen,
Chinees Heerde bedankt voor de maaltijd,
Baanselectie Hoorn en Alkmaar bedankt voor de gezelligheid!