C-selectie in Erfurth

De C-selectie was tijdens de herfst vakantie in Erfurth voor een trainings- kamp. Daar werd intensief getraind waarbij ook op de techniek werd gelet! Op zaterdag was er een wedstrijd over 500 en 1500 meter, wat vooral voor de C1’s een speciale ervaring was om hun eerste 1500 meter te mogen rijden. En de resultaten voor Anouk, Ciska en Bas waren dan ook super! De C2’s lieten ook prima wedstrijden zien met helaas een val van Yael tijdens de 500m, maar wel met een supersnelle opening. Bij de meiden bleven de pr’s nog uit, maar we staan natuurlijk pas aan het begin van het seizoen. Opvallende resultaten waren er bij de jongens. Bijna iedereen reed 2 pr’s waarbij Tom zijn 1500 meter verpletterde door er maar liefst 6 seconden af te rijden! Het was geslaagde week waarbij we ook nog de 14e verjaardag van Anouk hebben gevierd! 

Ook willen we Peeters Bedrijfswagens bedanken voor de sponsoring van de busjes die garant stonden voor veilige kilometers en comfortabel vervoer!

   

Trainingsdag C-selectie

Zondag 3 september was er een trainingsdag voor de C-selectie. Ze begonnen met een fietstijdrit onder ideale omstandigheden. Het was prachtig weer met weinig wind waardoor er diverse pr’s werden gereden.

Na de fietstraining was er met hulp van een enkele ouders een heerlijk gezonde lunch klaargezet in de kantine van Radboud in Medemblik. In de middag volgde de skeelertraining waarbij ook de skeeleraars definitief zijn overgestapt op de schaatsslag.

En om ervoor te zorgen dat straks ook het materiaal goed in orde is en blijft, was er schaatsslijpclinic van Rogier Couwenhoven van Rocosport. Rogier leerde de rijders de fijne kneepjes van het slijpen en gaf ook informatie over de verschillende soorten schaatsschoenen en -buizen. Dank je wel Rogier voor je duidelijke uitleg!

 

8 Tickets voor NK allround junioren C

Zaterdag 21 januari - Tijdens de Landelijke selectiewedstrijd in Leeuwarden is het Ivo, Bente, Ramona en Fleur gelukt om zich te plaatsen voor het NK Allround Junioren C dat op 3 februari zal plaatsvinden in Thialf!

Natuurlijk was Thea weer mee om ons te begeleiden en dankzij haar fijne en enthousiaste coaching van start tot finish kregen we het vertrouwen om 2 goede ritten neer te zetten. Maar wat waren het spannende wedstrijden en wat lag het dicht bij elkaar. Het ijs was goed waardoor vele pr’s sneuvelden. Maar plaatsing was het voornaamste doel en er werd dan ook op het scherpst van de snede gereden. De grootste verrassing van de avond was de ijzersterke 1500 meter van Fleur. Na al een pr op de 500 meter wist ze er maar liefst bijna 5(!) seconden af te rijden op de 1500! Geweldige prestatie! Ook Bente verliet het ijs met 2 fraaie pr’s en een hele mooie 7e klassering, ruim voldoende voor plaatsing. Ivo reed zoals altijd weer een snelle 500 meter maar overtrof zichzelf op de 1500 meter met een heel mooi pr en een knappe 3e plaats in het klassement! Voor Ramona ditmaal geen pr’s maar met 2 gedegen afstanden gaf ze weinig toe, wat voldoende was voor plaatsing! Helaas verliep de avond anders voor Loraine. Met minimale verschillen in het klassement, eindigde zij net aan de verkeerde kant van de streep. Heel erg jammer!

In het weekend van 3, 4 en 5 februari vindt het NK Allround voor Junioren plaats in Thialf waar we nu in totaal met maar liefst 8 rijders aan de start mogen verschijnen! Stephan, Ivo, Merel, Esmee, Evelien, Bente, Ramona en Fleur gaan ervoor!!

Goede resultaten C-selectie bij Gewestelijke wedstrijd

 Zaterdag 4 oktober waren diverse C-selectie rijders in Utrecht voor de eerste Gewestelijke wedstrijd van dit seizoen. Helaas zonder Merel en Dennis die moesten afzeggen wegens ziekte (en herstel). Maar met een 500 en 1000 meter op het programma kunnen zij terugkijken op een succesvolle avond want bijna iedereen reed opnieuw een pr! De goede trainingen van Thea en Bas betalen zich uit en de mooie resultaten laten zien dat zij op de goede weg zitten.

Uitslagen zie hier