Ramona Westerhuis

 

 Naam                 : Ramona Westerhuis
 Woonplaats        : Blokker
 Geboortedatum   : 16-09-2002
 Categorie           : Junior C2        
 Vereniging          : S.T.G. Hoorn

 Uitslagen

        

 

Mijn naam is Ramona Westerhuis, 14 jaar en woon in Blokker. Ik zit in 3 VWO (Gymnasium tweetalig) van het Werenfridus in Hoorn. Mijn hobby's zijn schaatsen, inline-skaten en piano spelen.

Op mijn zesde ben ik begonnen met schaatsen bij IJsclub Hoorn en het jaar erna ben ik overgestapt naar STG Hoorn. Dit seizoen schaats ik voor het eerst bij de C-selectie waar ik het erg naar mijn zin heb.

Mijn doel voor dit schaatsseizoen wil ik niet zozeer stellen in bepaalde tijden of kwalificaties maar vooral in het verbeteren van mijn langebaantechniek. Van nature ligt het marathonschaatsen mij net iets meer want de tactiek en het rijden in een peloton met de vele tempowisselingen en langere afstanden, gaan mij makkelijker af dan de langebaanwedstrijden. Toch mocht ik twee jaar geleden meedoen met de Vikingrace en heb ik inmiddels al veel leuke toernooien mogen schaatsen.

In februari ben ik Nederlands Kampioen Marathonschaatsen geworden en in augustus van dit jaar werd ik als eerstejaars Nederlands Kampioen Inline-skaten op de 5km Puntenkoers. Bij de Europa Cup van Mechelen won ik goud op de lange afstanden. Ook ben ik afgelopen seizoen toegevoegd aan de Nederlandse selectie Inline-skaten waar ik veel geleerd heb.

Ik verwacht dat ik bij de C-selectie ook heel veel kan leren en ik zie het als een mooie en serieuze uitdaging om mij ook in het langebaanschaatsen beter te ontwikkelen. Ik vind het super dat het onderdeel Mass Start steeds meer aandacht krijgt en daar zie ik voor mijzelf ook nog leuke uitdagingen!

 

MIJN PERSOONLIJKE SPONSORS ZIJN:
Sponsors  
 Terpstra Tuinen                         Medemblik             
 Westenberg, Heijnen en Maruanaya Advocaten  Hoorn
 Enza Zaden  Enkhuizen
 Hotel Petit Nord  Hoorn
 Pipelife Nederland  Enkhuizen
 De slaapkenner Theo Bot  Zwaag
 Brandsen schoen- en sleutelservice  Hoorn
 Winston Smith  Aruba
 Restaurant Soya  Hoorn