Evelien Vijn

 

 Naam                 : Evelien Vijn
 Woonplaats        : Wieringerwerf
 Geboortedatum   : 24-08-2002
 Categorie           : Junior C2        
 Vereniging          : S.T.G. Koggenland

 Uitslagen

        

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Evelien Vijn, 14 jaar en woon in Wieringerwerf. Doordeweeks ga ik dagelijks met de bus naar school en zit in 3 VWO van het Werenfridus in Hoorn. Mijn grootste passie is schaatsen en daar wil ik graag verder in komen. Mijn overige hobby's zijn inline-skaten en fietsen.

Ik stond voor het eerst op schaatsen op natuurijs dat ik 3 / 4 jaar oud was. Dit vond ik zo leuk dat ik zei ik ga later op schaatsen. Vanaf groep 3 op de basisschool heb ik aan jeugdschaatsen gedaan bij Wieringen/Wieringermeer. Nadat ik mijn zwemdiploma's had gehaald mocht ik ook op les bij Duosport, dit heb ik 1 seizoen gedaan. Toen ik 7 jaar was mocht ik een proefles doen bij STG Koggenland en daar ben ik gebleven en begonnen als pupil F. Sindsdien schaats ik wedstrijden.

In de zomerperiode doe ik aan inline-skaten en rijd ook hier wedstrijden. Ik train bij Radboud inline-skating en afgelopen seizoen ook bij de Nederlandse selectie waar ik veel heb geleerd. Afgelopen seizoen heb ik mooie resultaten behaald, 2x brons op het NK baan (1000 mtr en 5km afvalkoers) en zilver op het NK weg 5 km puntenkoers.

Schaatsen vind ik het mooiste wat er is. Als pupil C, B en A mocht ik meedoen aan het Nationaal Pupillen Toernooi en deze heb ik 3x gewonnen. Als B en A pupil mocht ik ook mee doen aan de Vikingrace (officieus EK) waar ik enorm heb genoten en beide keren heb mogen winnen. Ook heb ik meegedaan met het NK marathon, als pupil B heb ik goud gewonnen en als pupil A zilver.

Nu als junior C staan er weer nieuwe uitdagingen te wachten. Ik heb het reuze naar mijn zin bij de C-selectie en geniet elke training weer. Het mooiste is om continu je techniek te blijven  verbeteren en bij te leren.

Mijn doelen voor dit seizoen zijn:

  •  Proberen te plaatsen en mee te doen aan de regio wedstrijden en eventueel het NK.
  • Proberen te plaatsen en mee te doen aan de Vikingrace.
  • Mee doen aan NK Marathon.

Mijn verwachtingen hiervan is vooral het meedoen en de ervaring opdoen. Op welke plek ik eindig is niet belangrijk. Voornamelijk is het plezier beleven, hebben en houden in de sport.

MIJN PERSOONLIJKE SPONSORS ZIJN:
Sponsors  
 No Limit BV                          Hensbroek      
 Triflor BV  Oude Niedorp
 M. Bruin assurantie advies  Middenmeer
 Ton Buter  Sint Pancras