Thea Bervoets

 

 Trainster
 Naam            : Thea Bervoets
 Woonplaats   : Abbekerk

 

‘Ik zal me even voorstellen. Ik ben Thea Bervoets-Groot, 53 jaar en getrouwd met Evert. Ik heb 2 kinderen Bas en Inge die ook alle twee op hoog niveau hebben geschaatst. Ik woon in Abbekerk waar wij een administratiekantoor hebben.

Zelf ben ik met schaatsen begonnen toen ik 10 jaar oud was. Ik won een schoolwedstrijd op natuurijs en ik vond het zo leuk dat ik op schaatsen ben gegaan. Ik heb in allerlei selecties gezeten en ben 2x Nederlands kampioen geworden.

Ook heb ik nog op wielrennen gezeten en ook een aantal NK’s gereden. Nadat ik ben getrouwd en kinderen heb gekregen, heb ik 12 jaar het jeugdschaatsen begeleid. Zo ben ik in het trainerswereldje beland. Na een aantal cursussen te hebben gevolgd (en nog volg) heb ik inmiddels mijn ST3 en bijna mijn ST4 behaald. Jarenlang heb ik bij STG Koggenland training gegeven en ook al een keer de C selectie.

Dit jaar werd ik weer gevraagd voor de C selectie en dit heb ik aangenomen. Het is een hele leuke groep en ik hoop ook veel met ze te bereiken. Mijn doelstelling is om toch met een aantal rijders op het NK te staan.

Mijn hobby’s naast het schaatsen zijn: wandelen, fietsen en lezen.        Ik ga graag op vakantie in Nederland om dan tochten te wandelen en/of   fietsen. Zo heb ik onder meer het “Pieterpad”, het “Maarten van Rossumpad” en het “Trekvogelpad” gelopen.

Op dit moment heb ik het erg naar mijn zin met deze groep en ik hoop dit dan ook nog jaren te kunnen blijven doen.’