4e uitgave Wokke Vastgoed bokaal weer groot succes

Dit weekend streden de beste junioren B van het gewest NH-U op ijsbaan De Westfries in Hoorn om de Wokke Vastgoed bokaal 2013. Na talloze PR's, een baanrecord bij de dames en een spannende strijd om de titel bij de heren zijn Isabelle van Elst en Jeroen Janissen zondagavond gehuldigd als winnaar.

Vorig jaar werd Isabelle nog tweede op het NK allround voor junioren C. Maar ook bij de junioren B doet ze het goed. Zij won de 500 meter bij de Wokke Vastgoed bokaal en reed een baanrecord op de 1500 meter. Daarmee had ze na de eerste dag de eerste plek in het klassement stevig in handen. Deze voorsprong gaf ze de tweede dag niet meer weg. Femke Markus werd tweede en Esther Kiel behaalde de derde plaats. De dames van de baanselectie Hoorn deden het uitstekend. Zij reden alle vier in de top tien van het klassement. Monica Tuijp eindige net naast het podium met een vierde plek.
Bij de heren zat de top drie dicht bij elkaar en bleef het spannend tot de laatste meters. Winnaar van de Wokke Vastgoed bokaal,  Jeroen Janissen, startte met een achtste plaats op de 500 meter. Door een mooie overwinning op de 1500 meter klom hij in het algemeen klassement op naar de eerste plaats. Op deze positie wist hij zich de tweede dag te handhaven. Achter hem eindigde Jan Hamers als tweede en Wiebe Stassen werd derde.

De foto's die op zondag zijn gemaakt staan op de website van Klaas Norg visualisaties  Deze foto's zijn via zijn webwinkel na te bestellen.

 

      

 
Uitslag dames:
1. Izabella van Elst
2. Femke Markus
3. Esther Kiel        
               
 
Uitslag heren:
1. Jeroen Janissen
2. Jan Hamers
3. Wiebe Stassen
 
 
 
 
 
 
 
 
foto's gemaakt door Klaas Norg